miercuri, 9 decembrie 2015

GHID TURISTIC SIBIU



GHID TURISTIC SIBIU

Sibiu este cel mai turistic oras din Romania, considerat de multi si cel mai frumos. Popularitatea lui a crescut in toata lumea incepand din 2007 cand a fost Capitala Culturala a Europei alaturi de orasul Luxemburg. Orasul beneficiaza de o pozitie extraordinara, chiar in Centrul Romaniei si e cunoscut de straini fiindca face parte din regiunea Transilvania, iar de germani e cunoscut sub numele de `Hermannstadt` fiindca in perioada medievala a fost centrul comunitatii germane din Romania. Farmecul Sibiului consta in arhitectura saseasca, palatele, castelele si strazile pietonale pe care viata inca ruleaza pe o scara umana.
Transportul in orasul Sibiu

Datorita pozitiei, orasul este foarte accesibil din toate colturile Romaniei. Sunt numeroase rute europene ce il traverseaza, are 3 autogari cu autocare si microbuze care leaga Sibiul de restul oraselor, are acces feroviar prin 4 gari si e legat de spatiul European prin Aeroportul International Sibiu.
In oras cel mai bun mod de a va deplasa e sa luati orasul la picior, in special fiindca majoritatea strazilor din centrul istoric sunt pietonale. Daca aveti drum in alte colturi ale orasului puteti sa folositi cele 20 de linii de autobuz, masina proprie sau taxiul.
Clima si temperaturile la care sa va asteptati

La fel ca in toata Romania clima este temperat continentala. Temperaturile sunt destul de mici, iernile sunt umede si reci, recordul fiind de -35 de grade, iar verile sunt suportabile cu o medie de 25 de grade.
Traseu turistic de urmat in orasul Sibiu

Daca ajungeti cu masina probabil cel mai usor e sa incepeti plimbarea de la parcarea gratuita din zona Cetatii. Strada Cetatii merge in paralel cu zidurile orasului si este un mod placut de a intra in atmosfera istorica a orasului. Admirati Turnul Dulgherilor si Turnul Archebuzierilor, construite in secolul XV. Foarte aprope se afla Bulevardul Nicolae Balcescu, strada principala a orasului unde puteti remarca casele tipice pictate in culori neutre, cu `ochi` pe acoperis care dezvaluie farmecul original al orasului. In final veti ajunge in Piata Mare inconjurat de cladiri impunatoare, unde merita sa urcati in Turnul Sfatului pentru a vedea privelistea panoramica ce o sa va lase fara cuvinte din varf. In partea de est a pietii se afla faimosul Muzeu Brukenthal, pe care multi il considera al doilea cel mai frumos din tara. Muzeul este adpostit de un frumos palat, in stil baroc, din secolul XVIII. In interior puteti observa 1090 de tablouri ale pictorilor romani si internationali. Chiar langa Muzeu se afla Biserica romano-catolica unde puteti admira frumoasele vitralii. Piata Mare e lipita de Piata Mica si Podul Mincinosilor, primul pod din fier forjat construit in Romania in sec XIX. Podul ofera perspective frumoase asupra orasului asa ca va fi apreciat de pasionatii de fotografii. Continuati traseul spre Piata Huet unde se afla Catedrala Evanghelica (nu ratati cripta din interior, una din cele mai frumoase si bogate din tara). Tot in Piata Huet se afla Casa Calfelor, asociatia artizanilor din Sibiu.
Daca mai aveti timp, merita sa iesiti din Centrul Istoric si sa vizitati cele doua muzee faimoase ale Sibiului: Muzeul locomotivelor cu abur si Muzeul ASTRA (Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra). Muzeul se afla la 5 km de Sibiu in Dumbrava Sibiului. Este un muzeu in aer liber, un fel de muzeul satului cu peste 300 de case aduse din toata Romania si raspandite pe o suprafata foarte mare asa ca vizita poate dura si 3-4 ore. Daca sunteti cu copii nu ratati mica Gradina Zoologica din apropiere si o plimbare cu hidrobicileta pe lac.




Distractie si shopping in Sibiu
Poate cel mai bun moment sa vizitati Sibiul este primavara cand are loc Festivalul International de Teatru (considerat cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei). Un alt moment propice este iarna cand orasul gazduieste cel mai frumos Targ de Craciun din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu