miercuri, 9 decembrie 2015

GHID TURISTIC CONSTANTA



GHID TURISTIC CONSTANTA
Constanta este cel mai vechi oras locuit continuu din Romania, este al doilea ca marime dupa Bucuresti si are o populatie de peste 400 000 locuitori. Din punct de vedere turistic orasul este foarte apreciat pe tot parcursul anului, avand deschidere la Marea Neagra este destinatia ideala pe parcursul verii fiind poarta de intrare catre statiunile de pe litoral. In restul anotimpurilor orasul este perfect pentru turism cultural si escapade de weekend. 

Transportul in orasul Constanta
Orasul este foarte bine deservit de mijloacele de transport rutier, feroviar, aerian si fluvio-maritim. Daca veniti dinspre Capitala cea mai buna ruta de acces e folosind autostrada Bucuresti-Constanta numita si `Autostrada Soarelui`. Pe timpul verii e insa foarte aglomerata, in special in weekend, de aceea e recomandat sa folositi trenul (pentru tichete accesati site-ul CFR sau mergeti direct la agentiile CFR din tara). Orasul are de asemenea un aeroport `Aeroportul International Mihail Kogalniceanu` de pe care zboara atat curse interne cat si externe. Tarom si Ryan Air sunt principalele companii aeriene care opereaza de pe acest aeroport, asa ca pentru zboruri si preturi accesati site-urile companiilor. Orasul Constanta are de asemenea doua autogari mari, prin care se face legatura cu toate orasele din Romania.
Daca calatoriti pe cont propriu, cu mijloace de transport in comun trebuie sa stiti ca microbuzele spre statiunile de pe litoral se iau chiar de langa gara, iar prin oras puteti folosi cele 143 de autobuze ce acopera 21 de trasee ce ajung in toate cotloanele orasului Constanta.

Clima si temperaturile la care sa va asteptati
Constanta este printre cele mai calduroase orase din Romania. Clima este subtropicala, cu temperaturi moderate, cu o medie de +1-4 grade iarna si +25-30 grade vara.




Traseu turistic de urmat in orasul Constanta
Cea mai frumoasa zona din Constanta este Faleza. Aici puteti vedea vechiul Cazino, o cladire cu o arhitectura suberba in stil Art Nuveau, ce se afla chiar pe malul marii. In apropiere se afla o terasa unde puteti lua cina, in timp ce priviti apusul cu frumosul Cazino pe fundal. In fata Cazinoului se afla Acvariul, unde puteti vedea 57 de acvarii cu pesti exotici dar si pesti ce se intalnesc in Marea Neagra si pe teritoriul Romaniei. Acvariul a fost modernizat de curand asa ca merita intrat, in special daca sunteti cu copii. In continuarea falezei se afla Port-ul, restaurat in ultimii ani, as putea spune ca arata ca scos din reviste. Restaurante de lux cu terasa ce au mobilier de designer, barci pescaresti colorate si yacht-uri luxoase, toate se pot vedea in Port, un loc unde sa petreceti clipe frumoase in familie. In continuare, la nici 100 de metri se deschide plaja Modern, cu nisip fin auriu. Este plaja orasului Constanta unde merg in special localnicii. Intrarea in apa e foarte lina, puteti merge si 30 de m pentru a avea apa pana la genunchi, de aceea e ideala daca calatoriti cu copii mici.
Pentru turism cultural trebuie sa ajungeti in Piata Ovidiu, care va ofera privelisti citadine din centrul istoric al orasului Constanta. Aici se afla Muzeul de Arheologie si Edificiul Roman cu Mozaic, dar si multe restaurante si terase. Centrul Orasului Modern se afla in zona bulevardului Tomis, unde merita sa vizitati Muzeul de Arta si Muzerul de Arta Populara. Daca mergeti in vacanta cu copii atunci trebuie sa ajungeti neaparat si la Delfinariu si Planetariu ce se afla Bulevardul Mamaia.
Distractie si shopping in Constanta
Cele mai tari cluburi din oras sunt Amnesia Club, Asterix Pub si Club Beta. Iar pentru shopping nu ratati Tomis Mall, City Park Mall, Doraly Mall si Polus Center.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu