miercuri, 9 decembrie 2015

GHID TURISTIC BUCURESTI



GHID TURISTIC BUCURESTI
Pentru romani, Bucurestiul este capitala Romaniei, orasul cel mai mare, cel mai aglomerat, cel mai cosmopolit dar si cel mai obositor, un mix de etnii ce numara 2.4 milioane de oameni. Pentru straini, Bucurestiul este una din cele mai ieftine si mai bogate capitale din Est-ul Europei, fiind considerata inca de multi `Micul Paris`, nume ce i-a adus faima in Europa datorita arhitecturii elegante si a atmosferii din perioada Belle Epoque (1884-1914).

Transportul in Bucuresti
Bucurestiul are principalul nod de transport ce conecteaza toata Romania cu Capitala, insumand 9 magistrale, numeroase autogari, doua aeroporturi (aeroportul Baneasa inaugurat in 1920 pentru traficul intern si aeroportul Otopeni inaugurat in 1970 pentru traficul international). Metroul bucurestean are 3 lunii magistrale, construite intre 1974 si 1989, insumand 60 de km, iar cele 110 linii de autobuz va conecteaza cu toate cele 35 de cartiere ale capitalei. 

Clima si temperaturile la care sa va asteptati
Clima Bucurestiul este moderat continentala. Aflat in Campia Baraganului, Bucurestiul este unul din cele mai toride orase ale Romaniei. Verile sunt foarte calduroase, temperatura atingand deseori 40 de grade, in timp ce iernile sunt blande rareori fiind temperaturi mai mari de -10 grade.

Traseu turistic de urmat in Bucuresti
Din punct de vedere turistic Bucurestiul nu are cum sa va dezamageasca, avand numeroase obiective turistice unice, ce chiar merita vazute. Simbolul Bucurestiului din punct de vedere turistic este Parlamentul, cunoscut sub numele de `Casa Poporului` este a doua cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon. Cladirea a fost construita de Nicolae Ceausescu in 1974, cu materiale de constructive de decorative 100% din Romania. Are nu mai putin de 3100 de camere si o parte din ele sunt deschise turistilor in cadrul tururilor ghidate de 45 de minute ce se fac zilnic.
Cea mai buna perioada pentru a face turism cultural in Bucuresti este primavara si toamna cand temperaturile sunt moderate, totul e verde si atmosfera este plina de viata. Cel mai bun loc pentru a incepe traseul turistic este fara ezitare Centrul Vechi, zona unde se mai regaseste atmosfera boema a Bucurestiul de odinioara. Un traseu de initiere trebuie sa includa o plimbare pe Lipscani (o strada incarcata de istorie),  o oprire la Biserica Stavropoleos ( biserica construita in 1724, considerata o mica comoara unde puteti vedea fresce vechi) un pranz la unul din cele 3 restaurante consacrate din Centrul Vechi ( `Caru cu Bere`, `Lacrimi si Sfinti` sau `Hanul lui Manuc`), o vizita la Curtea Veche in special daca sunteti pasionati de istorie si o cafea la una din terasele din Pasajul Macca-Vilacrosse (construit in 1891).
Dupa Casa Poporului si traseul facut prin Centrul Vechi puteti alege sa vizitati unul din muzeele de pe Calea Victoriei (Muzeul George Enescu, Muzeul National de Istorie, Muzeul National de Arta a Romaniei sau Muzeul Colectiilor). O alta zona foarte apreciata de turisti este Soseaua Kiseleff unde o sa gasiti cele 3 muzee de top ale Capitalei (Muzeul Taranului Roman, Muzeul de istorie naturala Gr.Antipa si Muzeul Satului). O vizita in Capiala trebuie sa cuprinda si o plimbare in natura, in zonele verzi ale Bucurestiului. Puteti alege dintre Parcul Herastrau (cel mai mare parc din Bucuresti, plamanul verde al orasului unde puteti sa asistati la un spectacol la micul teatru in aer liber, puteti sa va dati cu hidrobicicleta pe lac, sa luati masa la unul din restaurante, sa faceti sport in zonele amenajate etc) Gradina Cismigiu (cel mai vechi parc al Capitalei unde se gaseste un lac ce se transforma in pationoar pe timpul iernii) sau o plimbare in Gradina Botanica (construita in 1884, ofera vizitatorilor multe expozitii de plante unice in lume si aranjamente peisagistice deosebite).


Distractie si shopping in Bucuresti

Sunt multe cluburi consacrate in Bucuresti, dar cele mai recomandate sunt Clubul Fratelli (aflat in Centrul Vechi), Club Bamboo (cel mai mare din Bucuresti) si Club A (cel mai vechi din Bucuresti). Pentru shopping nu ratati Carturesti Carusel, Bucharest Mall, Afi Palace Cotroceni, Plaza Romania si Promenada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu