miercuri, 9 decembrie 2015

GHID TURISTIC TIMISOARA



GHID TURISTIC TIMISOARA
Timisoara este cel mai mare oras din Vest-ul Romaniei si al treilea ca marime din tara, cu peste 300 000 de locuitori. Din punct de vedere turistic orasul a fost deseori comparat cu Viena datorita arhitecturii si a numarului mare de parcuri si spatii verzi. Timisoara este cel mai verde oras al Romaniei si respira un aer vestic ce da o atmosfera aparte orasului, de aceea merita inclus in circuitul vostru turistic prin Romania. 



Transportul in Timisoara
Cel mai usor mod de a ajunge in Timisoara este pe cale feroviara, gara Timisoara Nord fiind principala poarta de intrare in oras. Orasul este bine conectat si prin reteaua de autocare dar distanta mare fata de principalele orase ale tarii face calatoria destul de incomoda. Cel mai rapid mod de a ajunge in Timisoara este pe cale aeriana, orasul fiind deservit de Aeroportul Traian Vuia ce se afla la 10 km in afara orasului. Aeroportul e folosit atat de compania Tarom cat si de companii internationale. Nu este foarte recomandat sa mergeti cu masina proprie in Timisoara, orasul fiind cel mai aglomerat din tara, traficul fiind infernal in orele de varf. In acest sens primaria investeste mult in transportul public si piste pentru biciclisti.  Trebuie sa stiti ca este unul din putinele orase din Romania unde tramvaiul este folosit la scara larga, avand 11 linii. a caror traseu merge pe o distanta de peste 130 km prin oras. 

Clima si temperaturile la care sa va asteptati
La fel ca si in celelalte orase din Romania, Timisoara are clima temperat-continentala, temperatura medie anuala fiind de 11 grade.

Traseu turistic de urmat in Timisoara
Poate nu stiati, dar Timisoara are cel mai amplu patrimoniu arhitectural din Romania cu peste 14 500 monumente istorice. Asadar chiar si o simpla plimbare prin Centrul Istoric si cartierele Iosefin si Fabric va pot dezvalui fragmente din istoria orasului. Arhitectura este foarte frumoasa, predominant baroca, de aici si numele de `Mica Viena`. Pentru a vedea cele mai frumoase obiective turistice din Timisoara este recomandat sa incepeti in Piata Victoriei, simbolul Revolutiei, unde se mai pot vedea urmele gloantelor trase in cele 7 zile in care Romania si-a castigat independenta. Aici puteti vedea Catedrala Metropolitana, Cladirea Operei, Primaria si Muzeul Banatului, cel mai frumos palat al orasului deschis in 1872. Muzeul Banatului cuprinde: Muzeul de Arta, Muzeul Viorilor, Muzeul Satului Banatean, cea mai mare colectie arheologica din Banat, cea mai mare colectie de fluturi si pasari din Est-ul Europei si Teatrul de Papusi deschis in 1949
In continuare vizitati Piata Unirii, unde o gasiti cele mai frumoase si reprezentative cladiri din Timisoara. Daca aveti timp intrati in Palatul Baroc pentru a vizita Galeria de Arta. Urmatoarea oprire trebuie sa fie la Bastion, in interiorul caruia puteti vizita Muzeul Revolutiei care scrie istoria orasului.
Ziceam ca Timisoara e orasul Parcurilor asa ca nu puteti pleca fara sa vizitati Parcul Central, Gradina Botanica si Parcul Rozelor. Daca stati mai mult de un weekend in Timisoara merita sa ajungeti si la Muzeul Satului si mica Gradina Zoologica de langa Padurea Verde.

Distractie si shopping in Timisoara
Timisoara este un oras studentesc cu o viata de noapte activa, pe care o puteti simti cel mai bine in Club d`Arc si Club The Note. Pentru shopping intreptati-va spre Bega Shopping Center, Iulius Mall sau Piata Mehala (cel mai mare targ de antichitati).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu