duminică, 20 decembrie 2015

Cum se schimba preferintele de vacanta pe masura ce oamenii inainteaza in varsta



Cum se schimba preferintele de vacanta pe masura ce oamenii inainteaza in varsta
Oamenii se schimba de-a lungul vietii. Indiferent cum vrei sa privesti lucrurile, fie ca privesti din perspectiva evolutiei sau din cea a urmarii unui curs natural in baza alegerilor facute – oamenii se schimba. Perceptiile se schimba datorita experientei de viata acumulate pe parcurs. Iar acest lucru este vizibil si in ceea ce priveste preferintele de vacanta.
In mod normal ideea de a calatori spre noi destinatii este universal valabila – indiferent de varsta. Nu conteaza etatea cand vine vorba de a pleca spre noi aventuri. Omul cat traieste invata. Totusi, activitatile si perceptia unei “vacante reusite” tin de varsta. Alegerile sunt diferite dar o agentie de tursim, precum ABCTours , te poate sfatui si ajuta astfel incat  sa alegi vacanta potrivita pentru tine.
Cand esti adolescent in elita studenteasca, totul tine de exces. Optezi pentru vacante de tip last minute/ “backpack si esti in cautare de petreceri, cluburi si shot-uri, nopti nedormite, iubiri pasagere, etc. La tinerete vei experimenta conceptul de “am nevoie de o vacanta dupa vacanta asta”. Nu este vorba de relaxare. Mai exista si asa numitele vacante “de chill” dar acestea sunt rare si din lipsa de altceva. 

La un moment dat iti vei gasi jumatatea. In cazul acesta lucrurile se schimba, poate nu la inceput, dar ulterior vei ajunge sa faci trecerea. Esti la faza vacantelor romantice / city break, in sensul ca acum imparti experienta cu persoana draga, esti atent la atractiile turistice, creezi amintiri, schimbi fast food-ul pe restaurante specifice si tot asa. Ideea de baza este simpla – te simti bine – este o trecere normala. Vor exista si petreceri si shot-uri si nopti nedormite – dar excesul o sa fie inlocuit de un echilibru.
Apoi natura omului isi urmeaza cursul firesc si apar copiii in ecuatie, iar mare parte din vacantele tale viitoare vor avea aceasta tematica. Multe vacante destinate pietelor de Craciun. E normal ca odata cu inaintarea in varsta sa existe si mai multe responsabilitati. Totusi! Totusi! – Nu inseamna ca o data, de doua ori pe an nu va puteti intoarce si la vacantele romantice. Cu totii am facut vacante la bunici, asa ca ai vostri copii vor fi in siguranta cat timp voi sunteti intr-o vacanta exotica bucurandu-va unul de altul. 
De obicei cam dupa punctul in care copiii incep sa plece singuri in vacanta, cei mai multi parinti se pierd.  Responsabilitatile si-au spus cuvantul. Oboseala reprima spiritul aventurier. Multa lume nu mai calatoreste dupa o anumita varsta. Se opteaza pentru vacante de relaxare – axate pe mese delicioase – hoteluri de lux, dar in mare parte locuri deja cunoscute sau “aproape de casa” pentru ca o vacanta incepe sa se simta ca o obligatie ce presupune efort. Asta in cel mai bun caz.
Important este sa nu lasi oboseala sa iti reprime spiritul de aventura. Omul cat traieste invata. Inca mai ai multe locuri interesante de descoperit, oameni noi de intalnit si mai ales, inca mai ai multe de oferit. Calatoreste la orice varsta. Nu te plafona, nu te lasa absorbit de zona de confort. “Pusca si cureaua lata” nu este o piesa pentru tine. Nu mai sta pe ganduri si porneste la drum! Intotdeauna este timpul pentru o noua aventura!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu